Da ”gamlefolka”  prøvde seg med fast opplegg (rideleir) i tillegg til timeridning  for ca. 35 år siden, hadde vi første sommeren 12 hester. Mye skulle læres, men i første rekke satte vi sikkerhet for deltakerne, og de skulle trives og ha ei sosial og lærerik uke.  Vi fann ut at vi måtte ha et mangfold av hester og ponnier å velge i. Vårt motto har alltid vært:  Kun når du er fornøyd er vi fornøyde.

Etter hvert fikk vi bygget første ridebanen, og senere bane nr. 2, og rideleiren måtte omsider ta i bruk 4 hytter. Vi håper og tror at Skogshorn Rideleir har vært, og fortsatt er, den gode ferieopplevelsen for mange! Gjennom årene har vi fått utallige koselige tilbakemeldinger og folk kommer stadig igjen, vi har mange 5 års jubilanter hver sommer, og også 10 års! Utrolig hyggelig! Dessuten har det etter hvert blitt mange som tar 2 uker rideleir hos oss.

 

 

I mange år nå har 50-60 hester og ponnier trålet beitene på Skogshorn, og deltakerantallet har ligget på rundt 30 i uka. For noen år siden ble rideleiren omgjort til familiebedriften  Skogshorn rideleir AS med sønnen Oddmund og barnebarna Irene og Karin  som eiere. Irene er utdannet på Starum, og hun leder
rideleiren på sommeren med god hjelp av Karin. Karin er nå utlært hovslager og overtar etter ”gofa”. Oddmund trår til når noe skal ordnes på rideleiren, det være seg gjerder, ridebaner, veier, transport av hester, foring sommer og vinter. Kona Heidi hjelper godt til med tilsyn  på beite, foring, oppfølging, transport. Alt i alt et godt samspill mellom eierne, og i tillegg hjelper gamlingene til etter evne. Sammen håper vi å fortsatt  kunne gi deg den læringen og rideopplevelsen du søker!

 

 

 

Skogshorn rideleir står på for at rideleiruken skal bli sommerens store høydepunkt!