Vi har 50 -60 hester og ponnier av forskjellige raser og størrelser, snille, godlynte og kosete kamerater! I ponnigruppen har vi flest nordlands-, men også mange Wells, Haflinger, litt innslag av islands- og  gotlands-, sportsponni, krysning av araber- og shetlands- og flere andre fine krysningsponnier.

 

 

I  hestegruppen har vi flest lettdøler, noen fjordinger og her også noen krysninger, bl. a. lett – / tungdøl, lettdøl / Lippizaner, lettdøl / araber og flere. Etter hvert vil vi på vår hjemmeside få lagt inn bilde og beskrivelse av hver hest.


 

 

Noen av ponniene og hestene er av egen avl eller innkjøpt unge, og de har fått mye kos og oppmerksomhet i barneåra, noe som de bærer preg av hele livet! En får et spesielt forhold til hestene på Skogshorn, og noen er så heldige at de får seg tak i stallplass og tar hesten med hjem for vinteren!  Mange av våre hester blir også satt bort til rideskoler og dermed videreutvikles de frem til neste sommer.

 

 

 

Da det nærmer seg slutten på rideleirsesongen begynner folk å vente på hesten de skal låne, og så fort vi er ferdige og hestene omskodd  så kommer vi med dem. Hestene vet hva som skjer og står sørgmodige ved grinda og ser på at kameratene forsvinner. Litt stusslig, men ikke til å unngå. Men, så kommer det en ny vår og hestene samles igjen på Skogshorn !  Da er de i 100 og vel så det, og galopperer over knausene så skoene flakser, og hopp og sprett og vrinsk!  En fryd for øyet!

Et par linjer ekstra om Svarten og Blakken, begge så snille og skolerte som det går an, begge innkjøpte som føll og vokst opp sammen. Så er de begge om å være ugagnskråker også, for det skjer om vi er litt sene med foring på beitet!  Da tar Svarten skjea i sin egen hånd, går bort til gjerdet på sin vante plass, legger seg på til gjerdet gir etter og spaserer rolig og makelig over! Blakken følger med  hakk i hæl, de spiser seg mette og gode og står uskyldsrene og troskyldige og venter på at gjentene kommer og henter dem, eller de spaserer rundt og inn på tunet på

 
   

 

Skogshornstua, håper på godbiter, og alt i sin skjønneste orden, det gode liv!     

 

Hovedsia - Ankomst, innkvartering, avreise - Dags- og ukeprogram - Mat
Ridningen - Overnattingstur og teltkos - Bildegalleri
Ferie - Om oss - Jobb - Skogshornkiosken - Kontakt og bestilling
Hinder- /Terrengbane